Akupunktur er en vigtig del af Kinesisk Medicin, hvis tradition går mere end 4000 år tilbage. Brugen af akupunktur som behandlingsform i Vesten er stigende gennem de senere år. Dette har også medført øget videnskabelig forskning indenfor akupunktur. I 2012 dokumenterede forskere fra Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York, at akupunktur er mere virksomt på flere typer kroniske smerter end en traditionel smertebehandling. Dette faktum sammenholdt med at akupunktur ikke har nogen kemiske bivirkninger gør, at akupunktur er et godt valg som energimedicin til en lang række lidelser samt til at forebygge sygdomme.

Akupunkturbehandling

Kinesisk akupunktur er en meget værdifuld helhedsbehandling, hvor man søger at finde og behandle årsagen og ikke blot symptomerne. Krop og psyke ses som en helhed, hvilket betyder at en enkelt del af kroppen ikke kan forstås, hvis ikke man ser den i sammenhæng med resten af kroppen.

Ifølge akupunkturen er kroppens indre organer i forbindelse med kropsoverfladen gennem et kompliceret net af kanaler, som kaldes meridianer. Hver af disse meridianer har fået navn efter det organ, som de er forbundet med.
Livsenergien strømmer gennem dette meridiansystem. Sygdom og lidelse opstår hvis cirkulationen blokeres et eller flere steder i kroppen, så energistrømmen bringes ud af balance.

Ved at stikke nåle i akupunkturpunkter sætter man gang i kroppens egen helbredende kræfter.
Akupunktur har en stærkt smertestillende effekt, styrker immunforsvaret, regulerer organernes funktion og bringer hormonsystemet i balance.

Virkning af akupunktur

  • Smertestillende
  • Afslapper muskler og sener
  • Bedrer blodcirkulationen, hvilket giver næring til muskler og organer. Hurtigere restituering.
  • Styrker immunforsvar
  • Øger kroppens harmoni og balance
  • Giver afslapning og mentalt overskud og øger evnen til at klare stress