Auriculo betyder øre på latin og terapi betyder behandling. Auriculoterapi betyder øreakupunktur.

Baggrund og virkning

Auriculoterapi og Auriculomedicin er udviklet af den franske ingeniør, biolog og læge Paul Nogier i 1951. Det tog ham 15 år at kortlægge øret, dets anatomi, udvikling, nerveforsyning, refleksbanerne og nervesystemet, han kaldte det “mennesket i øret”.

Paul Nogier fandt ud af, at der i ørerne er “aftegning” af hele kroppen. Alle kroppens indre/ydre organer, kirtler, skelet osv. har reflekser i øret, og ved nåle, laser eller behandling med infrarød frekvenslys kan man populært sagt behandle kroppen i øret.

Paul Nogier var i 1996 indstillet til “Nobel Prisen i medicin” på grund af sin forskning og sine resultater, han døde desværre i juni 1996 inden prisen blev udleveret.
Poul Nogiers søn dr.med. Raphel Nogier har videreudviklet systemet, og jeg har taget min uddannelse hos Raphael Nogier. Auriculoterapien blev i 1990 anerkendt af WHO som diagnostik- og behandlingsmiddel.

Behandlingsmetode

Jeg finder de behandlingskrævende punkter i ørerne ved at observere hvilke punkter der reagerer på en trykpen og infrarød frekvenslys. Der kan både behandles med små tynde nåle, permanåle i ørerne og infrarødt frekvenslys. Infrarød frekvenslys behandlingen er utrolig effektiv og kan vælges som eneste behandlingsmetode hos mindre børn.

Øreakupunktur er en utrolig hurtig virkende behandlingsform.

Hvad kan behandles med Auriculoterapi

Auriculoterapi er særdeles effektivt til behandling af smerter, funktionelle forstyrrelser og nedsat bevægelighed.
Her kan nævnes: Smertetilstande i ryg, nakke og skuldre, rygeafvænning, tinnitus, vægttab, forstoppelse, barnløshed, migræne, depression, lateralitetsforstyrrelser, hæmorider, angst og ængstelse, hyperaktivitet, allergier, eksemer, høfeber.

Hvordan behandles der

Med engangs akupunkturnåle eller permanåle.
Permanåle sidder i øret fra 5 – 12 dage og falder selv ud af øret igen.
Man kan desuden give let strøm på punkterne i øret.

FrekvenslysBehandling    Ear

Auriculomedicin

Auriculomedicin er en videreudvikling af auriculoterapi.

Det var den franske læge Raphael Nogier og den franske professor Pierre Magnin der påviste, at hudens evne til at optage lys har stor indflydelse på kroppens evne til at forebygge sygdom og hjælpe kroppen med at restituere sig efter sygdom. Denne viden førte til udvikling af Microlight, et apparat der kan udsende utallige farvekombinationer, så behandlingen kan specialdesignes til den enkeltes behov.

En behandling vil foregå på den måde, at kroppen belyses med lys med forskellige frekvenser samtidig med at pulsen måles. Ved måling af pulsen giver kroppen selv svar på hvilke farvekombinationer af lys kroppen har brug for. Dette gør behandlingen til en unik og individuel behandling, idet det er kroppen selv der via sin puls giver udtryk for hvad der skal behandles og fremskynder sin egen selvhelbredelse.

Auriculomedicin kaldes også for fremtidens energimedicin.

Med frekvenslysbehandling har jeg gode erfaringer med behandling af fordøjelsesproblemer, nedsat energi, koncentrationsproblemer, eksamensangst, angst og depressioner.